Okno dialogowe Zadania

Moderatorzy: Gregor, Kamil

mateusz_inst
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 10 gru 2015, o 07:42

Okno dialogowe Zadania

Post autor: mateusz_inst » 29 lis 2016, o 10:07

Witam,

pracuję od niedawna z zadaniami kosztorsyu i zauważyłem, że jest problem z oknem zadań. Po kilku jego otwarciach i usuwaniem i wprowadzaniem pozycji oznaczonych zadaniami, okno to nie chce się włączać, jak się naciśnie ikonkę żółtą przy pozycji lub przycisk na pasku menu. Nie wiem czym jest to spowodowane. Ja np. muszę zapisać kosztorys i od nowa go uruchomić, bo za nic nie chce się pojawić okienko dialogowe, czy Państwo też mają taki problem?

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Okno dialogowe Zadania

Post autor: Kamil » 29 lis 2016, o 11:17

Witam,
Muszę otrzymać szczegółowo opisany scenariusz wywołania błędu. Na jakim widoku Pan jest, jakie dokładnie czynności są wykonywane.
Ponieważ ja sprawdzając na przykładowym kosztorysie, dodając zadania, edytując wcześniejsze i przełączając się między pozycjami (oczywiście co jakiś czas zamykając okno z zadaniami i ponownie otwierając) nie mogę powtórzyć tego co występuje u Pana.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

mateusz_inst
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 10 gru 2015, o 07:42

Re: Okno dialogowe Zadania

Post autor: mateusz_inst » 21 lut 2017, o 10:54

Muszę otrzymać szczegółowo opisany scenariusz wywołania błędu
Przesłałbym Panu plik odnośnie błędu byłoby najlepiej, ale nie widzę takiej opcji.
Scenariusz jest następujący:
Tworzę dla 4-ch różnych pozycji w jednym dziale, w kosztorysie składającym się z 248 pozycji, zadania. Zapisuję i zamykam kosztorys. Następnie go otwieram, wyskakuje okienko z lista zadań, klikam pierwsze z nich, automatycznie zostaje przeniesiony do danej pozycji. Zamykam okienko z listą zadań, wchodzę w nakład materiałowy - okno "zmień dane RMS w pozycji", zamykam lub klikam anuluj i gdy chcę kliknąć ponownie w żółtą karteczkę zadania to nic się nie dzieje, nic nie wyskakuje, gdy to samo chcę zrobić przez przycisk w pasku menu "Sprawdź zadania" też nie pojawia się żadne okno, dopiero ponowne włączenie kosztorysu uruchamia okienko z listą zadań. Najlepiej jakbym wysłał Panu plik *.kst mój.

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Okno dialogowe Zadania

Post autor: Kamil » 21 lut 2017, o 11:30

Proszę napisać, którą wersję programu Pan posiada?
Wykonałem test na wersji PRO 4.57 i niestety nie mogę powtórzyć problemu.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

mateusz_inst
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 10 gru 2015, o 07:42

Re: Okno dialogowe Zadania

Post autor: mateusz_inst » 21 lut 2017, o 11:51

NormaPRO 4.55, ja za każdym razem jak otwieram i robię to samo to problem powtarzam. Może wyślę Panu mój plik?

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Okno dialogowe Zadania

Post autor: Kamil » 2 mar 2017, o 12:08

Bardzo proszę przesłać na serwis@ath.pl z informacją, że problem poruszony na forum.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

ODPOWIEDZ