biblioteka obiektów

Moderatorzy: Gregor, Kamil

karoltab
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 16 wrz 2012, o 16:04

biblioteka obiektów

Post autor: karoltab » 30 mar 2014, o 11:34

Witam,
Posiadam wersję CAD Rysunek 3.26 i muszę stwierdzić iż występują problemy
z wstawianiem obiektów do biblioteki obiektów użytkownika. Rysując kilka figur
i grupując je wraz z przeniesieniem do biblioteki obiektów program nie zapisuje tego w bibliotece
/ puste okienko w oknie obiektowym/. W poprzednich wersjach obiekty zostawały
zapisywane. :(

karoltab

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: biblioteka obiektów

Post autor: Kamil » 31 mar 2014, o 08:31

Witam
Sprawdziłem wstawienie pogrupowanych obiektów do biblioteki i ponowne ich wstawienie do projektu, nie objawia się w ten sposób jak to zostało opisane.
Proszę o przesłanie swoich obiektów bibliotecznych (własnych)
Znajdują się w lokalizacji C:\Program Files\Athenasoft\CAD Rysunek\LibObj, można spakować problemowy obiekt i przesłać mi mailem na adres serwis@ath.pl lub przesłać na forum zrzuty z ekranu, co jest po kolei robione.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

karoltab
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 16 wrz 2012, o 16:04

Re: biblioteka obiektów

Post autor: karoltab » 31 mar 2014, o 19:15

Witam,
Przesyłam zdjęcia. Niestety nic innego nie wychodzi.
Okno dialogowe jest puste, nie można nanosić obiektów
z biblioteki.Biblioteka przyjmuje folder i obiekt.
Brak możliwości pobierania z biblioteki obiektów.
W załączeniu 2 pliki.
Z poważaniem Karol Tabaczyński
Załączniki
Dodanie do biblioteki.png
Dodanie do biblioteki.png (205.49 KiB) Przejrzano 16609 razy
obiekt + zgrupowanie w obiekt biblioteczny.png
obiekt + zgrupowanie w obiekt biblioteczny.png (207.03 KiB) Przejrzano 16610 razy

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: biblioteka obiektów

Post autor: Kamil » 1 kwie 2014, o 09:27

Nie mogę tego powtórzyć u siebie, a pracuję na tej samej wersji co Pan

Tworze podobny obiekt, do tego, który Pan stworzył
1.JPG
1.JPG (24.79 KiB) Przejrzano 16599 razy
Zaznaczam, grupuję i dodaję do biblioteki obiektów
2.JPG
2.JPG (20.73 KiB) Przejrzano 16599 razy
Następnie wstawiam obiekt z biblioteki
3.JPG
3.JPG (48.35 KiB) Przejrzano 16599 razy
Aby pomóc, będę potrzebował spakowany folder z obiektami bibliotecznymi na serwis@ath.pl albo, proszę przeinstalować program lub zainstalować na innym stanowisku.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

karoltab
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 16 wrz 2012, o 16:04

Re: biblioteka obiektów

Post autor: karoltab » 1 kwie 2014, o 18:58

Witam,
Zgodnie z zaleceniem przeinstalowałem program, obiekty do biblioteki na razie wczytuje bez problemu. :)

Pozdrawiam karoltab

ODPOWIEDZ