cięcie prostych - a z figur ?

Moderatorzy: Gregor, Kamil

karoltab
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 16 wrz 2012, o 16:04

cięcie prostych - a z figur ?

Post autor: karoltab » 29 wrz 2013, o 09:03

Witam,
Funkcja "tnij proste" jest aktywna i spełnia swoją funkcję. Rysując prostokąty lub wielokąty nie znalazłem
funkcji mogącej wyciąć potrzebny odcinek z boku figury. Może istnieje taka możliwość, proszę o podpowiedź.
O ile nie to funkcja taka byłaby mile widziana. ;)
Pozdrawiam; Karol

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: cięcie prostych - a z figur ?

Post autor: Kamil » 30 wrz 2013, o 09:27

Witam
Niestety nie ma możliwości ciąć obiektów takich jak prostokąt, jest tylko cięcie linii prostej.
Przedyskutujemy temat na spotkaniu projektowym, ale mam pytanie, w jakich przypadkach tego typu funkcja będzie miała zastosowanie?
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

bryza141
Nowy użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 16 wrz 2013, o 10:06
Kontakt:

Re: cięcie prostych - a z figur ?

Post autor: bryza141 » 30 wrz 2013, o 15:46

zgadza się, jest to mały problem niestety ale nie da się ciąć obiektów, a szkoda to byłoby wtedy dużo łatwiej.

karoltab
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 16 wrz 2012, o 16:04

Re: cięcie prostych - a z figur ?

Post autor: karoltab » 30 wrz 2013, o 16:42

Witam,
Rysując pomieszczenia, ściany itp. narzędziami do rysowania pól zamkniętych przy modernizacji
rysunku lub usuwaniu braków - błędów / wstawianie okien, drzwi, otworów i innych elementów, obrys zostaje
zachowany. W większości przypadków miejsca te winny być pozbawione linii obrysowych.
Jest to moja sugestia do rozważenia. ;)
Pozdrawiam Karol

ODPOWIEDZ