Pytanie o rejestracje Normy STD

Moderatorzy: Gregor, Kamil

z4x
Nowy użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 mar 2012, o 19:15

Pytanie o rejestracje Normy STD

Post autor: z4x » 18 kwie 2012, o 15:25

Witam, pytanie na temat rejestracji normy standard. Po pierwsze chcialem zaznaczyc ze jestem stazysta w firmie i nigdy sie tym (rejestracja normy) nie zajmowalem. Pracuje na zainstalowanej juz normie pro, ale znalazlem rowniez stara (4.2) wersje normy standard, ktora przydala by mi sie na drugim stanowisku do przepisywania przedmiarow.

Stad tez pytanie, czy kazda, nawet bardzo stara, wersja normy wymagala klucza USB? Pudelko ktore posiadam zawiera instrukcje, numer seryjny, kod instalacji, nr pakietu oraz pin, ale brak klucza. Czy posiadajac te dane istnieje mozliwosc zdobycia klucza (zakladajac ze ta wersja go wymaga)? Czy ta wersje aktywowalo sie inaczej np przy pomocy samych seriali? Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Pytanie o rejestracje Normy STD

Post autor: Kamil » 18 kwie 2012, o 15:58

Witam
Każdy program z rodziny Norma jest zabezpieczony kluczem sprzętowym.
Mogą to być klucze LPT, KMMUSB lub obecnie sprzedawane Cipher.
Więc i taki klucz powinien być u Pana.
Bez tego klucza nie uruchomi Pan programu.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

z4x
Nowy użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 20 mar 2012, o 19:15

Re: Pytanie o rejestracje Normy STD

Post autor: z4x » 19 kwie 2012, o 08:13

A czy możliwe jest ewentualne zamówienie takiego nowego klucza posiadając całą resztę numerów i danych? Jeśli tak to w kim się kontaktować.

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Pytanie o rejestracje Normy STD

Post autor: Kamil » 19 kwie 2012, o 09:45

Niestety samego klucza nie można zamówić.
Można jedynie wymienić stary\uszkodzony na nowy.

W przypadku zagubienia klucza, to koszt kolejnego stanowiska.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

wojtekp
Nowy użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 wrz 2013, o 12:07

Re: Pytanie o rejestracje Normy STD

Post autor: wojtekp » 14 wrz 2013, o 12:09

witam!
a czy jeżeli klucz na USB - HASP złamał się /zgiął się/ i nie można uruchomić NORMY można jakoś go wymienić??
czy z tym związane są jakieś koszty??
jak to wygląda??

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Pytanie o rejestracje Normy STD

Post autor: Kamil » 16 wrz 2013, o 09:05

wojtekp pisze:witam!
a czy jeżeli klucz na USB - HASP złamał się /zgiął się/ i nie można uruchomić NORMY można jakoś go wymienić??
czy z tym związane są jakieś koszty??
jak to wygląda??
Witam
Wymiana klucza wiąże się z kosztami, ale aby uzyskać szczegółowe informacje na temat wymiany, to proszę o kontakt z naszym działem handlowym pod numerem 22-614-34-22
Ogólnie pisząc, wymiana klucza wygląda tak, że stary klucza trzeba odesłać do nas i po otrzymaniu starego (uszkodzonego) wysyłamy nowy.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

ODPOWIEDZ