ATHExcel - Excel 2010

Moderatorzy: Gregor, Kamil

Mat_wlo
Nowy użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 mar 2012, o 07:39

ATHExcel - Excel 2010

Post autor: Mat_wlo » 3 kwie 2012, o 13:29

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy prowadzone są jakieś działania aby Państwa moduł w końcu zadziałał na Excelu 2010? Czy mimo zapewnień postanowiono brzydko mówiąc "olać" ten temat?


Pozdrawiam
Mateusz W.

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: ATHExcel - Excel 2010

Post autor: Kamil » 3 kwie 2012, o 14:22

Witam
Moduł Ath działa na wersji Excel 2010.
Sam na takiej wersji pracuję.
Jeśli ma Pan bardzo starą wersję AthExcel, to może być problem, gdyż był on przygotowany na wcześniejsze wersje Excela.
W obecnej wersji 1.4.37 wszystko działa poprawnie.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

Mat_wlo
Nowy użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 mar 2012, o 07:39

Re: ATHExcel - Excel 2010

Post autor: Mat_wlo » 3 kwie 2012, o 15:00

Posiadam wersję 1.4.33

W jaki sposób mogę w takim przypadku dokonać aktualizacji?

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: ATHExcel - Excel 2010

Post autor: Kamil » 3 kwie 2012, o 15:17

Aktualizację można przeprowadzić za pomocą pakietu Buduj z Głową. Obecny kwartał to 1/2012 .
Wydaje mi się, że wersja, którą Pan posiada powinna działać na Excelu 2010.
Proszę przy instalacji zwrócić uwagę jaką wersję Pan instaluje, bo mamy wersje 32 i 64 bitowe.
Bardzo częstym błędem popełnianym przez użytkowników jest instalacja programu w wersji 64 bitowej na systemie operacyjny, również 64 bit, ale Office jest w wersji 32 bitowej.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

Mat_wlo
Nowy użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 mar 2012, o 07:39

Re: ATHExcel - Excel 2010

Post autor: Mat_wlo » 4 kwie 2012, o 14:42

Wersja 1.4.37 rozwiązała problem.

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: ATHExcel - Excel 2010

Post autor: Kamil » 4 kwie 2012, o 15:02

Wersja 1.4.37 rozwiązała problem.
Wydawało mi się, że wersja 1.4.33 współpracowała z Excelem 2010, ponieważ od tej wersji wprowadziliśmy instalację na systemy 32 i 64 bitowe.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

Mat_wlo
Nowy użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 mar 2012, o 07:39

Re: ATHExcel - Excel 2010

Post autor: Mat_wlo » 5 kwie 2012, o 08:19

Aktualizacje 1.4.33 instalowała inna osoba i zapewniała że ma działać i że czynione są ku temu jakieś kroki. Także zwracam honor co do "olania" tematu bo rozwiązanie było dość proste.

ODPOWIEDZ