Norma STD

Moderatorzy: Gregor, Kamil

Dylinski
Nowy użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 11 cze 2012, o 13:39

Norma STD

Post autor: Dylinski »

Dzień dobry !
Od ostatniej aktualizacji (1/2015) mam problem z moją Normą std, nie chce zapisywać niektórych nowo wykonanych kosztorysów tzn. niby zapisuje, ale podczas próby ponownego otwarcia wyświetla komunikat "Plik kosztorysu nie istnieje lub został usunięty" ponadto zapisuje się jakiś plik "SHRINKER.ERR"
Proszę o pomoc

Jarosław Dyliński
Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 324
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Norma STD

Post autor: Kamil »

Witam
Jeśli problem jest z plikami, które zawierają polskie znaki w nazwie, to po którejś aktualizacji Windows, w opcjach regionalnych (Panel sterowania – Zegar, język, region – język) został przestawiony domyślny język systemu.
Np. na taki: (zrzut jednego użytkownika u którego problem występował)
Region i język.png
Region i język.png (29.47 KiB) Przejrzano 15569 razy
Jeśli będzie Polski(polska), to proszę postąpić wg. instrukcji poniżej.

1. Wchodzimy do panelu sterowania.
2. Wybieramy opcje regionalne i językowe.
3. Na zakładce 'Formaty' zmieniamy z 'Polski (Polska)' na np. 'Portugalski (Brazylia)'.
4. Na zakładce 'Lokalizacja' zmieniamy z 'Polska' na np. 'Portugalia'.
5. Naciskamy 'Zastosuj', a następnie 'OK'.
6. Wchodzimy jeszcze raz do opcji regionalnych i językowych.
7. Na zakładce 'Formaty' zmieniamy z 'Portugalski (Brazylia)' na 'Polski (Polska)'.
8. Na zakładce 'Lokalizacja' zmieniamy z 'Portugalia' na 'Polska'.
9. Naciskamy 'Zastosuj', a następnie 'OK'.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.
grattatt
Nowy użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 23 paź 2013, o 00:10
Kontakt:

Re: Norma STD

Post autor: grattatt »

idealnie to opisałeś :)
Można śmiało powiedzieć, że jeżeli chodzi o kredyty Warszawa http://dobrekredyty.com.pl, najbardziej istotne jest to, aby wybrać taką ofertę, która pod względem oprocentowania nie jest horrendalnie wysoka. I na całe szczęście takich ofert nie brakuje.
ODPOWIEDZ