Import cenników do Normy Expert

Moderatorzy: Gregor, Kamil

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 324
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Import cenników do Normy Expert

Post autor: Kamil »

Zapraszamy do zapoznania się z filmikiem "Import ICB do programu Norma Expert"

http://www.youtube.com/watch?v=Em3PTiYkl-Q
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.
alice
Nowy użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 2 lis 2013, o 05:31

Re: Import cenników do Normy Expert

Post autor: alice »

Mam problem z podpięciem cennika do kosztorysu zapisanego w formacie*.ath.
Otóż zapisuję swój kosztorys do *.ath, następnie otwieram go jako *.ath i jest bez cennika.
Więc ponownie wybieram cennik zapisuję, zamykam, otwieram i znów jest bez cennika (ręce opadają).
Próbowałem różnych metod łącznie z restartem komputera.
leather jackets ileatherjackets
Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 324
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Import cenników do Normy Expert

Post autor: Kamil »

Witam
Format ath jest formatem stratnym, ponieważ służy on do wymiany plików między różnymi wersjami naszego programu i nie przenosi wszystkich informacji, w tym informacji o podpiętym cenniku.
Oczywiście, jeśli kosztorys jest wyceniony, to wycenione pozycje będziemy mieli widoczne.
Proszę zapisać plik, z podpiętym cennikiem do formatu kst i sprawdzić, że podpięty cennik będzie widoczny
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.
marekanukiewicz
Nowy użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 22 paź 2013, o 23:36

Re: Import cenników do Normy Expert

Post autor: marekanukiewicz »

Kamil pisze:Witam
Format ath jest formatem stratnym, ponieważ służy on do wymiany plików między różnymi wersjami naszego programu i nie przenosi wszystkich informacji, w tym informacji o podpiętym cenniku.
Oczywiście, jeśli kosztorys jest wyceniony, to wycenione pozycje będziemy mieli widoczne.
Proszę zapisać plik, z podpiętym cennikiem do formatu kst i sprawdzić, że podpięty cennik będzie widoczny
Bardzo ważna informacja z zapisaniem tego pliku !
ODPOWIEDZ