Propozycje zmian

Moderatorzy: Gregor, Kamil

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 302
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Propozycje zmian

Post autor: Kamil » 15 mar 2013, o 10:45

Witam
Dziękuję za udostępnienie bazy.
Już ją pobieram i sprawdzę, czy to może Pana baza generuje błędy.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

fantastic
Nowy użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 8 kwie 2012, o 19:52

Re: Propozycje zmian

Post autor: fantastic » 13 sie 2013, o 21:48

Witam
proponuje 2 modyfikacje które bardzi mi ułatwia (pewnie nie tylko mnie)
1. fajnie byłoby gdyby można było sobie załozyc w programie foldery z kilkoma poziomami cen i przyporzadkowac je pod różnymi hasłami miało by to wyglądać w nastepujacy sposób (kontachent x R=a, Kp=b,kz=c, vat=d; kontachent y R= a1, kp= b1 itd.) mysle ze nie tylko ja ale także wielu kolegów robi różne kosztorysy pod konkretne umowy gdzie maja zakontrakowane odpowiednie stawki i niepotrzebnie za każdym razem trzeba to wszystko wprowadzać.

2. dobrze byłoby gdyby po wprowadzeniu pozycji kosztorysowej program po wprowadzeniu kolejnej pozycji pozostawał na poprzedniej, kosztorysy zwykle tworzy się wokół konkretnych czynności gdzie najczęściej znienia się o jadno jub kilka pozycji w tabeli tego samego cennika a zmiana cennika nie nastepuje za każdym razem, tymczasem po wprowadzeniu jakiejś pozycji i przy wprowadzaniu kolejnej trzeba całe drzewo rozwijać od nowa moim zdaniem jest to niepotrzebna syzyfowa praca która bardzo spowalnia pracę
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 302
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Propozycje zmian

Post autor: Kamil » 14 sie 2013, o 09:52

fantastic pisze: 1. fajnie byłoby gdyby można było sobie załozyc w programie foldery z kilkoma poziomami cen i przyporzadkowac je pod różnymi hasłami miało by to wyglądać w nastepujacy sposób (kontachent x R=a, Kp=b,kz=c, vat=d; kontachent y R= a1, kp= b1 itd.) mysle ze nie tylko ja ale także wielu kolegów robi różne kosztorysy pod konkretne umowy gdzie maja zakontrakowane odpowiednie stawki i niepotrzebnie za każdym razem trzeba to wszystko wprowadzać.
Jest taka możliwość w programie.
Na widoku Narzutów, ma Pan możliwość zapisać ustawienia, wprowadzając nazwę np. Kontrahent A i zapisując ustawienia.
Następnie można wprowadzić Kontrahent B i znowu zapisać zmienione ustawienia narzutów.
Narzuty.JPG
Narzuty.JPG (57.06 KiB) Przejrzano 4405 razy
fantastic pisze:2. dobrze byłoby gdyby po wprowadzeniu pozycji kosztorysowej program po wprowadzeniu kolejnej pozycji pozostawał na poprzedniej, kosztorysy zwykle tworzy się wokół konkretnych czynności gdzie najczęściej znienia się o jadno jub kilka pozycji w tabeli tego samego cennika a zmiana cennika nie nastepuje za każdym razem, tymczasem po wprowadzeniu jakiejś pozycji i przy wprowadzaniu kolejnej trzeba całe drzewo rozwijać od nowa moim zdaniem jest to niepotrzebna syzyfowa praca która bardzo spowalnia pracę
pozdrawiam
Co do tego punktu, to nie rozumiem o co dokładnie chodzi.
Proszę o szczegółowe wyjaśnienie krok po kroku, co Pan proponuje.
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

ODPOWIEDZ