Wersja beta?

Moderatorzy: Gregor, Kamil

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Wersja beta?

Post autor: Kamil » 2 mar 2012, o 14:46

Dobrze, że teraz jest ok. Najwidoczniej oba programy gryzły się ze sobą ;)
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

pputechmax
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 27 lut 2012, o 14:22

Re: Wersja beta?

Post autor: pputechmax » 2 mar 2012, o 15:53

Widocznie zbytnio za sobą nie przepadają. :lol: Wydrukowałem drugi kosztorys w swoim stylu, więc jest nadzieja, że dalej będzie "z górki" . Dział handlowy może bez problemu wymienić NEx na NPro, ale jednak z tej zamiany zrezygnuję. Jak już udało mi się pokonać wstępnie panel wydruków to nie ma sensu wymieniać bo reszta programu jest o dwie klasy wyżej od NPro.

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Wersja beta?

Post autor: Kamil » 2 mar 2012, o 16:20

Cieszymy się na te słowa i mamy nadzieję, że dalsza praca na programie będzie przyjemna, pomimo początkowych problemów :)
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

pputechmax
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 27 lut 2012, o 14:22

Re: Wersja beta?

Post autor: pputechmax » 8 mar 2012, o 13:17

Po wczytaniu pozycji z innego kosztorysu ceny w nakładach zerują się i wstawić nic innego też nie można. Na zakładce właściwości wszystko jest, cena materiału też, ale po zwinięciu zakładki dalej w kosztorysie same zera :o

pputechmax
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 27 lut 2012, o 14:22

Re: Wersja beta?

Post autor: pputechmax » 8 mar 2012, o 13:24

Rozumiem, że program wstawił tę pozycję jako scaloną bo po przełączeniu widoku na "pozycje" wartość każdej pozycji jest obliczona i podana. Jak taką pozycję "odcalić" :) bo chciałbym pozmieniać niektóre ceny materiałów i cenę robocizny także i czy można ustawić "gdzieś coś" tak by pozycje kopiowane z innych kosztorysów czy innych działów wstawiały się "normalnie" a nie jako scalone. :?:

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Wersja beta?

Post autor: Kamil » 8 mar 2012, o 14:54

Najprawdopodobniej pozycja scalona nie ma tutaj nic wspólnego z zerowaniem pozycji.
Możliwe, że ktoś ustawił zerowy współczynnik dla tych pozycji.
Proszę przejść na
Zmień ceny.JPG
Zmień ceny.JPG (14.58 KiB) Przejrzano 8103 razy
i zaznaczyć jak poniżej
Zmiana cen.JPG
Zmiana cen.JPG (35.21 KiB) Przejrzano 8103 razy
Jeśli problem będzie dalej występował, to proszę przesłać taki plik do analizy na adres serwis@ath.pl (z krótkim opisem)
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

pputechmax
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 27 lut 2012, o 14:22

Re: Wersja beta?

Post autor: pputechmax » 9 mar 2012, o 11:43

Częściowo pomogło, częściowo nie. Tam gdzie nie pomogło /tylko 2 pozycje/ wprowadzę je od nowa "z ręki" czyli z katalogów jako nowe pozycje i wstawię odpowiednie ceny, a plik wysyłam bo interesuje mnie czy to ja coś źle robię , a może coś trzeba zmienić w ustawieniach lub programie. Być może problem w tym, że kosztorys , z którego kopiowałem te pozycje był pierwotnie zrobiony w programie Seko Smart i teraz po ściągnięciu go do NormyExp występuje jakiś konflikt. :?:

pputechmax
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 27 lut 2012, o 14:22

Re: Wersja beta?

Post autor: pputechmax » 9 mar 2012, o 15:29

Rzeczywiście po zmianie "zł" na "PLN" problem z cenami zniknął. Dziękuję za pomoc. :)

Awatar użytkownika
Kamil
Załoga ATH
Posty: 305
Rejestracja: 13 lip 2011, o 10:42
Kontakt:

Re: Wersja beta?

Post autor: Kamil » 9 mar 2012, o 16:10

Bardzo proszę. W programie Seko Smart inaczej jest zapisywana waluta (zł, zł). W związku z czym po przeniesieniu do Normy, trzeba w programie ponownie ustawić walutę na prawidłową (PLN, zł).
waluta.png
waluta.png (20.27 KiB) Przejrzano 8089 razy
Polecam program do kosztorysowania Norma PRO.

fantastic
Nowy użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 8 kwie 2012, o 19:52

Re: Wersja beta?

Post autor: fantastic » 8 kwie 2012, o 20:03

Swoja droga musze przyznac iz działanie firmy jest bardzo nie fair w stosunku do uzytkowników, zakupilismy najdrozszy program na rynku w wierze że będzie najlepszym a tymczasem okazuje sie iz jest to niedopracowany produkt nad którym trwaja prace, moge zrozumieć jedno iz firma dba o produkt i stara sie go zrobic jak najlepiej ale nie rozumiem takiej sprawy a mianowicie uzytkownik aby otrzymać produkt za który zapłacił i wierzył iz jest to najlepszy produkt został poprostu nabity w butelke bo teraz karze mu sie płacić poprzez kupno kwartalnika BZG aby mógł miec chociaż nadzieje że kiedyż jego program będzie spełniał jak najlepiej swoje zadanie, moim skromnym zdanien firma powinna sie wstydzic tego że wypusciła do sprzedazy tak niedopracowany produkt i wszystkim uzykownikom którzy wykupili licencje powinni otrzymac bezpłatnie uaktualnienie programu i to jeszcze z przeprosinami ale ostatecznie żyjemy w polsce i takie rozwiazanie raczej nie wchodzi w rachubę.
PS jak najbardziej zgadzam sie z moimi poprzednikami na temat programu

ODPOWIEDZ